Inima impartita.

"Botosani, 30 august 1876,
Dulcea mea amica,
Adormind seara cu gandul la tine si desteptandu-ma dimineata tot cu el, as putea sa iti scriu toata ziua fara ca sa obosesc, daca cititul nu te-ar obosi pe tine.
Nu stiu de ce orice lucru. chiar acelea care n-au a face cu tine, imi aduc aminte de tine. Ce ai tu a-mparti cu teii, cu florile si cu frunzele de tei? Poate unde esti asa dulce ca mirosul florilor acestora. [...] Mihai."

asa ii marturisea, Mihai Eminescu, marea lui dragoste fetei pe care o iubea, Veronica Micle. astazi, cand am dat de scrisoarea aceasta, m-a pus pe ganduri. oare cat de mult o iubea? adica putea el sa spuna ca o iubeste cel mai mult pe lume?
din punctul meu de vedere, inima are mai multe sectoare, nu doar medical vorbind. inima mea, cel putin, e impartita in :
  • familie;
  • prieteni apropiati;
  • EL;
  • amici.
cu toate ca fiecare categorie are subdiviziunile ei, pot sa le definesc si asa. din grupul familiei, cei mai iubiti sunt parintii si bunica, pentru ca mi-a fost alaturi din primele zile de viata. tot aici intra celelalte neamuri, dar cu posturi mai mult sau mai putin importante.
din sectorul amicilor fac parte cei care, desi nu-mi sunt prieteni prea apropiati, au un locsor cald in inima mea, pentru ca atunci cand am avut nevoie au fost acolo cu o vorba buna, cu un suras cald si o mana intinsa. si pentru asta multumesc acum, daca am uitat cumva.
prietenii apropiati sunt cativa, dar buni, si au toata dragostea mea. pe ei ii pot deranja cu telefoane mereu si in ei am incredere maxima. aceasta situatie este reciproca. in timp, unii s-au schimbat un pic, dar oare se poate uita tot, pentru o clipa de neatentie? aici, pe primul loc, nu stiu sa zic cine ar fi. si asta deoarece se afla la diferente mici, de cate o sutime. cel mai trist lucru pentru mine vine tot din aceasta categorie si este acela ca prietenul meu cel mai bun baiat [BBFF] e din alt oras si nu poate fi alaturi de mine oricand decat prin telefon. dar stiu ca e acolo si ca imi da oricand un sfat sau o idee buna. lui ii pot spune tot si stiu ca ma asculta si ma intelege.
despre EL ce as putea sa spun? cu siguranta v-ati dat seama ca e cel mai important baiat. dar aici sunt mai multi, si anume trei, pentru ca au avut roluri foarte importante in viata mea, fiecare in etapa lui. pe primul loc, insa, este EL, cel din postarile trecute, cel ce-mi inveseleste ziua, cel ce nu ma lasa sa plec de la liceu fara sa il vad.
dar voi? inima voastra cum e impartita?


P.S.: azi : The Rembrandts - I'll be there for you [varianta Andrei - Megastar]. pentru ca, din punctul meu de vedere, se potriveste cel mai bine cu prietenia. pentru ca imi place Andrei. pentru ca seamana cu EL.

good night.

Comentarii

Trimiteți un comentariu