Amintiri.

ieri am zambit cu toate cele 5 moduri ale mele. am facut curatenia pentru Paste si, pentru ca eram singura acasa si aveam tot timpul, m-am hotarat sa-mi fac "ordine" prin amintiri. adica m-am uitat prin lucrurile mele, incarcate cu suflet si zambete sau lacrimi. am gasit tot felul de clamite, pe care le purtam cand aveam 5-6 ani, biletele, pe care le trimiteam in scoala generala de la un coleg la altul, si autografe de la unii dintre preferatii mei din anii aceia (de exemplu, Soso, castigatorul Big Brother, care mi-a placut atat de mult, incat pe papagalul meu primit cam in acea perioada l-am botezat exact asa).
cele mai importante "descoperiri" au fost oracolul si jurnalul meu, din clasele a 6-a si a 7-a. am revazut momentele notate acolo si m-am amuzat de unele "probleme" pe care le aveam eu la 13-14 ani. am gasit mesaje si desene frumoase lasate de prietenii si colegii mei si am realizat ca nu am mai vorbit de foarte mult timp cu unii dintre ei. dar stiam ca asa se va intampla. de aceea urasc schimbarea. daca prietenia nu se leaga foarte bine, foarte strans, de la inceput, odata cu trecerea timpului si cu departarea, se dezleaga. de aceea am ramas doar cu 3-4 prieteni foarte apropiati din fostele colective din care am facut parte. amici ii am pe toti, dar prietenia a ramas la fel de stransa doar cu cativa.
intr-o ora si ceva, am retrait cativa ani. mi-am amintit de "marea dragoste" din scoala, de aventurile prin care treceam, de orele terorizante de meditatie la matematica din clasa a 8-a. toate valurile astea de imagini m-au facut sa rad, sa zambesc nostalgic, sa suspin sau sa-mi umezesc obrajii cu picaturi de suflet, sarate si fierbinti.
la final m-am simtit ca si cum as fi vizionat un film. nu-mi aminteam personajul principal, eroul sau vrajitoarea cea rea. tot ce stiam era ca mi-a placut. si mi-a facut bine. m-a scos din lumea noua, reala, dominata de EL.


P.S.: astazi : Martin Solveig - C'est la vie. pentru ca melodia asta ma energizeaza si ma binedispune mereu. 

bye!

Comentarii

  1. eu de obicei fac curatenie odata la un an ,ma refer la curatenie generala,si lucrurile vechi le pun in pod,e frumos sa-mi amintesc de trecut,cateodtaa rad de prostia mea de atunci,mdar atunci eram mandra de mine
    cu totii avem un trecut

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu am facut asta ieri.am o cutiuta cu jurnal,poze,biletele,cd-uri cu muzica antica,primul meu fir de par alb,primul fir de par roz si tot asa.
    cat despre Soso..asa-i zice si lui.Porecla de la numele..Soare.

    RăspundețiȘtergere
  3. cooh, si eu am ras in ziua aia.
    prometeu, stiu ca e porecla. eu nu am fire de par pastrate, am dinti :))
    primii dinti care mi-au cazut.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu