Buzau, Romania.

in sfarsit, acasa! a fost un week-end frumos, si cu soare, dar si cu ploi, cu peisaje minunate si locuri de vis. am fost plecata in zona Buzaului, la Siriu pentru a vedea cascada, la Colti pentru muzeul de chihlimbar si, apoi, la vulcanii noroiosi.
cascada e superba. a fost prima oara cand am vazut o cascada de asa dimensiuni si m-a impresionat prin maretie si frumusete. zgomotul apei contrasta cu linistea pe care o emana si totul devenea un spatiu ireal.

muzeul a fost un pic dezamagitor. in afara de istoria locului, faptul ca tot muzeul, unic in tara, consta intr-o singura camera, cu cateva exponate, m-a surprins intr-un mod destul de neplacut. ma asteptam la ceva mai mult. mi-au placut, in schimb, legenda si unele pietricele, mai mult sau mai putin pretioase.
drumul pana la vulcanii noroiosi a fost destul de lung, dar tot atat de frumos. cerul, de un albastru puternic, era brazdat de nori albi si pufosi, ce pareau atat de apropiati incat ii puteai atinge cu mana. toate nuantele de verde, alaturi de culorile jucause ale florilor, completau tabloul natural de o frumusete amutitoare. vulcanii nu m-au impresionat foarte tare, dar prin ciudatenia lor [daca pot sa spun asa], sunt un obiectiv turistic de vazut. 
drumul pana acasa a fost presarat cu glume, jocuri si multa distractie, incat a trecut parca prea repede. per total, a fost o excursie distractiva, dar si obositoare. am vazut locuri noi si am invatat cate ceva despre tara noastra draga. fericita ca parintii mei adora sa se plimbe, sa viziteze si ca au simtul umorului, astept cu nerabdare urmatoarea plecare.


P.S.: astazi : Directia 5 - Daca ai sti. pentru ca melodia asta se potriveste. pentru ca au fost cateva momente in care nu-mi putea lua gandul de la EL. pentru ca mi-e dor de EL.
P.P.S.: nu am reusit sa upload-ez mai multe poze. cand o sa mearga, o sa mai pun cateva.

bye!

Comentarii

  1. Siriu? :O :)) Părinţii mei stau pe undeva prin zona respectivă. :-?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord cu tine în privinţa muzeului.

    RăspundețiȘtergere
  3. vaiiiii.
    vulcanii noroiosi.ce minunat.in ceea ce priveste muzeul acela mi-a placut cat de cat.Dar Poiana Pinului mi-a fermecat sfarsitul de vacanta.In apropiere de vulcani.

    RăspundețiȘtergere
  4. povestesti ca ionel teodoreanu :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu