Marea.

uneori, imi dau seama cat de norocoasa sunt ca am marea atat de aproape. uneori, mi-as dori sa schimb peisajul si sa am muntele langa mine. oare, daca acest lucru s-ar intampla, cum mi s-ar manifesta dependenta de mare?
primii ochi de care m-am indragostit erau de un albastru atat de pur; in ei vedeam marea zbuciumata si cerul senin, calmitatea si haosul, in acelasi timp. asa m-am indragostit de mare. si, acum, sunt dependenta de ea. ma scapa de preocuparile acute, imi spala sufletul. cand ma apasa prea multe griji, cand am prea multe intrebari, e de ajuns sa o privesc si-mi raspunde, ma calmeaza, are grija de mine.
ieri, am ajuns intamplator pe plaja, iar sufletul meu a profitat de aceasta ocazie, pentru a vorbi cu marea. m-am plimbat pe malul apei, desi era foarte rece, si am simtit cum imi urca prin vene, pana in inima, fiecare granula de nisip, fiecare picatura de apa sarata, fiecare scoica. prin minte-mi canta Vama : "am s-alerg la mare, sa-mi spal sufletul de noroi. am sa-l ard in soare si-l las sa spuna prostii". chiar m-am simtit mai bine. nu stiu daca e si datorita marii, dar, cu siguranta, de ieri, sufletul meu e mai usor, mai liber. a inceput, incet-incet, sa arunce din el, persoane si lucruri nefolositoare. din nou, ma bucur de lucrurile simple, de venirea verii, de razele soarelui, de zambete nevinovate, de sentimente pure, de prietenie! am hotarat sa trec peste etapa cu EL; nu am incuiat usa spre inima mea, dar am inchis-o. daca va bate, poate ii voi deschide.
azi nu am mai cautat sa-l vad si, totusi, l-am zarit cand am plecat. privirile ni s-au intersectat cateva secunde si nu l-am mai evitat. ne-am privit, pana cand cineva a intrerupt contactul vizual, iar eu am plecat. sufletul meu nu a mai tresarit, inima nu a mai inceput sa bata tare, dar tot nu mi-am putut lua ochii de la EL.
maine, urmeaza a doua confruntare. sper ca marea sa-mi fi facut sufletul mai puternic!


P.S.: azi : Vama - Suflet normal. pentru ca asa am simtit.

have a sunny week!

Comentarii

  1. as vrea si eu sa locuiesc aproape de mare...
    mie intotdeauna imi da putere. chiar si atunci cand doar mi-o imaginez... :)
    o iubesc.



    ms de comm >:D<
    app, mi-au placut foarte mult definitiile date de tine :)
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiu de ce, dar intotdeauna m-a fascinat melodia aia a lui omarion :D
    si imi place mult mel de la Vama :D :X

    RăspundețiȘtergere
  3. vreau si eu la maaaaare 5zambete :)
    cat despre el , poate fi si un progres , te-ai gandit ?

    RăspundețiȘtergere
  4. am hotarat sa trec peste etapa cu EL; nu am incuiat usa spre inima mea, dar am inchis-o. daca va bate, poate ii voi deschide.

    sunt foarte de acord.eu demult sunt pornita pe initiativa asta..si stii ce-i ciudat?ca cu toata fiinta vreau sa-l ignor,de multe ori reusesc,dar amintirile dragute care ne legau,chiar si in lucrurile copilaresti pe care le faceam,dependenta de cuvintele lui ma trimit inapoi.Totusi,incepem sa uitam.Minunaat.:x

    marea...ce sa zic.esti Binecuvantata.

    RăspundețiȘtergere
  5. mareeee 8->
    cand ai nevoie de munte, facem schimb ;;) :)))
    in experienta mea cu El,cand am reununtat l-am primit "cadou" :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu