Oameni.

cum pot unii oameni sa fie atat de rai, de cruzi? cum pot judeca un tanar care si-a pierdut viata intr-o fractiune de secunda? cum se poate sa nu le para rau? de ce il judeca?
scriu aceste randuri in urma decesului unui coleg de liceu, de 18 ani, care si-a pierdut viata intr-un accident de masina. cu toate ca el a fost gasit vinovat, caci circula cu o viteza de peste 140 de km/h, in oras, duminica dup-amiaza, nu inteleg cum unora nu le poate parea rau. foarte multi il condamna mai ales ca, din cauza lui, si-a pierdut viata si pasagerul din dreapta. eu cred ca asa le-a fost scris si, daca era randul lor sa plece dintre noi, lucrul asta s-ar fi intamplat, inevitabil. daca Dumnezeu ii voia la El, ei ar fi murit chiar daca mergeau cu 40 km/h sau chiar daca erau in masina altcuiva. asa a fost sa fie; vina trebuia sa cada asupra cuiva si, probabil pentru ca a fost un baiat prea bun in timpul vietii, plateste acum.
cineva comenta, pe un site de stiri : "e plin cimitirul de vitezomani de 18-20 de ani, ca primesc boliduri la majorat. trist e ca ii baga si pe alti prieteni, nevinovati, in mormant." cel mai trist e ca-si curma singur viata, pentru ca, de cele mai multe ori, in cazul accidentelor de masina, lucrul asta nu e voit si nu poate fi considerat sinucidere. dar nu inteleg de ce se comenteaza atat? de ce sunt condamnati, mai ales ca vina nu e in totalitate a lor? de ce nu se incerca, mai bine, sa se gaseasca solutii pentru ca aceste evenimente tragice sa nu mai aiba loc? de ce unii oameni nu ii lasa sa se odihneasca? cat le mai place sa fie rautaciosi, chiar si in necunostinta de cauza!
viata inseamna viteza; trebuie sa stim cand sa-ncetinim, pentru a nu ne opri definitiv..

mare pacat de ei! Dumnezeu sa-I ierte!


P.S.: astazi : 3SE - Alaturi de ingeri. pentru ca sper ca au ajuns acolo, sus.

bye!

Comentarii

  1. hmm.
    eu cred ca e vina celui care conduce.e condamnabil ce a facut.nu asa le-a fost dat:)pt ca nu ai vrea sa-ti fie si tie dat sa mori intr-un accident din cauza altuia..
    ok,au murit,nu mai e nimic de facut..doar ca sunt inconstienti cei care conduc bauti sau cu viteza.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu