Jurnal de calatorie - 2.

a doua zi a fost atat de aglomerata, dar frumoasa, incat nici nu stiu cum a trecut. 

peisajele din zona Moldovei sunt superbe, dovada a faptului ca tara noastra este intr-adevar frumoasa. la barajul Bicaz, atmosfera e linistitoare; totul pare sa te transpuna intr-un spatiu diferit, ireal.

de la Bicaz, am ajuns la casa memoriala a lui Ion Creanga si la parcul tematic. aici totul parea sa zambeasca; totul e vesel si amintirile zburda prin curte. 

cat m-am plimbat pe acolo, povestile mi s-au plimbat parca prin fata ochilor. l-am cunoscut mai bine pe Nica, cu toate nazbatiile lui; m-am simtit mustrata de tusa Marioara, dupa ce am furat cirese, si, apoi, i-am facut o aroganta lupului, ca asta-i trend-ul.


[pareau atat de reale; exact cum mi le imaginam, din povestile copilariei.]

[prispa casei parintesti a lui Ion Creanga.]

drumul a continuat spre manastirile Agapia si Varatec. din respect, nu am facut poze, dar am fotografiat cu sufletul fiecare locsor care mi-a placut. la Agapia este superb, dupa parerea mea, fiind cea mai frumoasa manastire ca ambient si ca pictura. aceasta din urma este realizata de Nicolae Grigorescu si pare atat de vie, atat de reala, incat nu am indraznit sa daunez acestui monument in niciun fel.
manastirea Varatec nu impresioneaza la fel de tare, dar este tot un lacas de cult si merita aprecierea noastra, pentru cat de bine este pastrata, inca din secolul 18.
seara ne-a gasit in curtea frumoasa de la vila, recapatandu-ne fortele pentru ziua urmatoare. timpul, insa, n-a mai tinut cu noi duminica si cerul a fost innorat intreaga zi. pentru mine era ideala temperatura, dar a trebuit sa ne rezumam doar la drumul pana in Vatra Dornei, unde ne-am cazat. in rest, vremea ne-a tinut acasa, permitandu-ne, insa, sa ne bucuram de peisaje extraordinare.


P.S.: astazi : Hoobastank - The reason. pentru ca este piesa care, incepand din a doua zi, m-a dus aproape de el, cu sufletul si cu mintea.

have a beautiful day!

Comentarii

Trimiteți un comentariu