Interuman.

anul acesta, de Craciun, am invatat cat de mult valoareaza un zambet, un gand curat, o vorba buna. voi mi-ati aratat ce inseamna prietenia si reciprocitatea. imi propun, pentru 2010, sa fiu un pic mai intelegatoare, mai calda, mai sincera. dar, despre toate planurile astea, peste cateva zile.

acum am un alt subiect. am descoperit, zilele astea, un nou criteriu dupa care putem clasifica oamenii. asadar, exista oameni, care de-a lungul unui zile :
  • ne fac sa zambim, ne emotioneaza;
  • ne intristeaza, ne enerveaza;
  • nu au nici un efect asupra noastra.
fiecare dintre noi poate face parte din aceste 3 categorii, zi de zi. azi, poti fi cel care-si intristeaza vecinul, dar pe colega de banca o poti face sa zambeasca. maine, poti sa nu mai ai nici un efect asupra celor 2, dar le poti schimba altora starea de spirit. stai un pic si gandeste-te la toti cei pe care ii intalnesti de-a lungul unei zile. vei vedea ca sunt unele persoane care te fac sa zambesti, voluntar sau nu. sunt altii care te supara chiar si prin cele mai simple gesturi sau cu cele mai mici cuvinte aruncate aiurea, voluntar sau nu. vei observa, de asemenea, ca exista mult mai multe persoane cu care, desi ne intalnim zilnic si, poate, chiar purtam mici dialoguri, nu ne afecteaza in nici un sens starea. ei sunt, cu siguranta, cei care le ofera zambete sau lacrimi altor oameni, in viata carora noi nu avem nici un rol. sunt si zile in care fie nu ne intristeaza nimeni, fie nu ne poate nimeni scoate din starea proasta. cu toate astea, noi putem avea efecte magice asupra celorlalti. 
ideal ar fi sa incercam sa fim cei care ii fac pe cei din jur sa zambeasca, sa le inveselim fiecare zi, sa le indepartam norii de pe cerul sufletului. nu ii putem impiedica sa ne intristeze pe cei meniti sa faca asta, dar putem sa nu ne mai lasam afectati de oricine si orice. 

eu, prin faptul ca sunt 5 zambete, incerc sa ii fac pe cei din jurul meu sa zambeasca de fiecare data. eu port mereu un zambet pe buze si, din punctul asta de vedere, nu sunt deloc zgarcita. va incurajez pe toti cei care cititi aceste randuri sa nu ezitati sa zambiti, indiferent cat de greu pare. nu ezitati sa imprastiati in jurul vostru caldura si bucurie.

zambetul e cel mai pretios accesoriu pe care il puteti purta!



have a smiley face!!

Comentarii

  1. ieiiiiiiii.
    zambim,zambim,de ce sa nu zambim?
    si eu sunt mereu cu zambetul pe buze:D
    :*

    RăspundețiȘtergere
  2. "zambetul e cel mai pretios accesoriu pe care il puteti purta!"
    Chiar asa.Ce e viata fara un zambet?:D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu