Concurs.

..bazat pe un caz real:

"13 octombrie: R. avea multi prieteni; cu 3 dintre ei, însa, era de nedespartit. Îsi spuneau "cei 4 fantastici", cu toate ca ei erau 2 fete si 2 baieti. Niciodata nu a fost, între ei, vorba de iubire; îi lega o preafrumoasa si sincera prietenie. Gaseau unul în celalalt sprijin oricând, râdeau si se distrau nebuneste, fara a apela la alcool sau droguri. Într-o dimineata, hotarâti sa vada rasaritul, cum obisnuiau de 3 ani în acea zi de vara târzie, s-au urcat toti 4 în masina lui R. si au plecat spre plaja. Drumul le-a fost, de data asta, fatal: un alt sofer, iresponsabil, s-a urcat la volan baut si nu a putut evita contactul cu acestia, din cauza vitezei mult prea mari. Oricât a incercat R. sa evite accidentul, masina i-a fost zdrobita, iar prietenii lui si-au pierdut viata, el fiind singurul supravietuitor. Asta avea sa îl schimbe mult, sentimentul de vina nelinistindu-l continuu. Zilele care au urmat i s-au parut interminabile. Toti cei care îi cunoscusera pe tineri, dar si rudele lui, îi erau alaturi; cu toate astea, el se simtea mai singur ca niciodata. Sufletul îi fusese sfarâmat si el nu mai ramasese decât cu o bucatica mica - mult prea mica pentru a mai avea loc de înca cineva.
În urma uriasei pierderi, R. refuza sa-si faca alti prieteni la fel de apropiati, din 2 motive: în primul rând, nu voia sa le ia nimeni locul prietenilor lui adevarati, si în al doilea rând, nu ar mai fi rezistat unei asemenea pierderi, în cazul destramarii relatiei.

18 octombrie: Parul lui cret atragea, de fiecare data, toate privirile. Nu putea trece neobservat, fiind ajutat si de ochii sai mari si verzi, si de franchetea sa. Toti erau obisnuiti cu "cretul din ultima banca", chiar daca putini îi vorbeau. În clasa nu avea prieteni, nici amici. El îi numea "cunostiinte": se salutau, stateau împreuna 6-8 ore pe zi, dar când ieseau pe portile facultatii, îsi vedeau fiecare de ale lui, necunoscându-se, parca. Privea pierdut "bisericutele" deja formate si parea sa nu îsi gaseasca locul în nici una dintre ele. R. ascundea o durere mare, un gol pe care nimeni nu putea sa îl umple. 
Momentan."


P.S.: azi : Bitza - Aripi frante. pentru ca imi place melodia.

have a lovely evening!

Comentarii