Fotbal.

seara asta a fost exact ca pe vremuri: am urmarit un meci de fotbal, cu ai mei, comentand cu tata. a fost unul dintre putinele meciuri pe care le-am trait atat de intens, in ultimul timp. asta nu numai pentru ca juca echipa mea preferata, dar si datorita tensiunii din tribune. si pot spune ca sunt socata.

ce se intampla cu suporterii? cum s-a ajuns la un asemenea comportament pe stadioanele din Romania? cine a rapit fanii adevarati, inlocuindu-i cu huligani dornici de scandal si, poate, de putina bataie?

cred ca ar trebui sa se mai gandeasca putin de ce se duc pe stadion; sa-si sustina echipa preferata sau sa scandeze mesaje impotriva conducatorilor? nu-si dau, oare, seama ca fac rau echipei? intrerupand meciul, ii scot din starea de concentrare pe jucatori, determinand un joc nefavorabil. de asemenea, daca arbitru decide sa opreasca meciul, echipa lor risca sa piarda cu scorul de 3 - 0 la masa verde. 
inconstienta? teribilism? spuneti-i cum vreti; ideal ar fi sa se poata lua masuri pentru ca stadioanele sa redevina locuri sigure, pe care parintii sa-si poata lua copii, pentru a vedea un meci frumos. ca in urma cu cativa ani. pentru ca eu am fost pe stadion si nu doar o data. au fost magice si-mi amintesc cu emotie de fiecare meci: primul din viata mea, prima nocturna, primul meci in Ghencea. atmosfera era atunci incredibila si galeria chiar isi indeplinea rolul de "al 12-lea jucator". what about now?!


P.S.: azi : Shaggy - Feel the rush. pentru ca e vesela. pentru ca a fost imnul unei competitii de fotbal.

respect!

Comentarii

  1. stadionul nu mai este de mult un loc sigur.pacat, ptr ca fotbalul poate fi f interesant daca pe fundal nu auzi injuraturi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu