Dialog 4.

- stii ce apreciez enorm la tine? faptul ca poti sa zambesti chiar si atunci cand in sufletul tau e furtuna, si cand el nu simte nimic. chiar daca nu esti cu totul atenta la discutie, participi la hohotele de ras, pacalindu-i pe ceilalti.
- se spune ca rasul face bine. asa ca incerc si eu sa-mi vindec sufletul, incet - incet, prin zambete. uneori, insa, lumea e atat de rea, incat, nici macar cu un ras zdravan, nu ii poti arunca din suflet.
- cred ca te agiti cam mult. de ce trebuie sa te gandesti dinainte la ce va fi, cum va fi, cand va fi? de ce trebuie sa iti pese asa mult de ceilalti?nu ai vazut cat de bine e sa fii "on your own"? trebuie sa fii egoista sau, cel putin, schimbatoare. ipocrizia devine un trend.
- ah, dar urasc atat de mult oamenii nehotarati, schimbatori, ipocriti. de ce e atat de greu sa fim sinceri, deschisi? de ce e greu sa ne pastram cuvantul, sa nu oscilam de la o tabara la alta? e stiut faptul ca, odata desfacut si refacut si re-desfacut si re-refacut un nod, al unei ate, aceasta se slabeste si, in curand, se va rupe. dupa parerea mea, acest lucru se intampla si cu prieteniile: nu poti sa legi o prietenie, pe care sa o desfaci apoi, dezamagindu-i pe cei implicati, si sa ai, eventual, pretentia ca, dupa un timp, sa o poti lega la loc. nu cred ca mai tine.
- si totusi, un zambet sta pe buzele tale.
- da, dar e atat de amar. e ca si cum, desi esti mereu inconjurat de prieteni, tu te simti singur. si-n sufletul tau vantul isi face de cap; si dorurile te apasa; si parca nu ti-e bine.
- de ce ascunzi asta? de ce noi, oamenii, nu ne aratam sentimentele? de ce nu cerem ajutor, sprijin? e atat de greu? e orgoliul asa puternic?
- da! este greu, e vorba si de orgoliu, si de rusine, si de importanta scazuta pe care cei din jur ar da-o problemei tale. si de ce sa ii tulburam pe ceilalti cu indoielile noastre? "toate trec, asa se spune", chiar daca mai greu sau mai usor. chiar daca cu zambete fortate de un nod mare, din lacrimi, blocat in gat..


P.S.: azi : Smiley - Plec pe Marte. pentru ca mi-ar placea sa fac asta. pentru ca ar fi o solutie simpla.

have an amazing week-end!

Comentarii

Trimiteți un comentariu