Experienta italieneasca.

concursul international "Marco & Alberto Ippolito" reprezinta, pentru mine, o experienta foarte placuta si folositoare. schimbul cultural care a avut loc in Italia, cu 2 saptamani in urma, a fost pe cat de incarcat, pe atat de interesant. desi limba de baza era engleza, cuvintele in franceza / italiana / spaniola si chiar romana se intersectau in dialoguri si ne intelegeam chiar bine. am invatat cu totii expresii in limbile celorlalti; de exemplu, eu am invatat sa numar pana la 10 in suedeza. apoi, am ras pe seama pronuntiei chinuite a cuvantului "ţânţar" de catre fetele din Spania si am aflat ca, in germana, cuvantul "hora", care denumeste dansul nostru traditional, inseamna "prostituata".
ne-am format rapid ca gasca si ne-a fost foarte greu sa ne despartim dupa doar 4 zile impreuna. continuam sa comunicam pe facebook sau pe mess, dar nu e la fel. ne-am promis vizite si intalniri, poate in aceasta vara, poate in anii urmatori. cert e ca, eu personal, chiar cred in aceste prietenii. pentru ca oamenii pe care i-am cunoscut sunt cu adevarat speciali; copii talentati, pentru care un cuvant spus din suflet, un zambet sau o imbratisare inseamna ceva. si a plouat cu zambete si imbratisari. pentru ca ne-am atasat foarte repede unii de ceilalti. pentru ca am facut haz de necaz atunci cand mergeam la conferinte interminabile. pentru ca ne distram pana cand primeam telefoane de la receptia hotelului, spunandu-ne sa nu mai facem galagie.
mi-am dat seama, dupa doar 2 ore petrecute acolo, ca toate temerile mele, cu privire la "cum vor fi colegii internationali", au fost fara sens. pentru ca, atunci cand daruiesti prietenie, nu ai cum sa nu fii rasplatit cu aceeasi moneda.

cat despre zborurile cu avionul, au fost presarate cu adrenalina. am avut norocul ca fiecare dintre cele 4 zboruri sa aiba loc in momente diferite ale zilei, astfel incat am zburat la rasarit, dar si la apus, in timpul zilei, dar si in timpul noptii. de asemenea, am avut si un zbor cu turbulente si un gol de aer; deci pot spune ca am experimentat aproape totul.

cu dor in suflet si cu dorinta de a retrai acele clipe unice, marturisesc ca ma consider norocoasa pentru ca am facut parte din acest concurs.


P.S.: astazi : Black Eyed Peas - I gotta feeling. pentru ca a fost melodia saptamanii. 

baci! [kisses!]

Comentarii

  1. sa asculti "the killers - four winds"
    >:d<
    e ceva ce-mi place foarte mult:)

    RăspundețiȘtergere
  2. se vede ca "strainezii" sunt altfel decat romanii :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu